Valitse sivu

Heippa!

Tänään tulin kirjoittelemaan Australian hintatasosta esimerkiksi Suomeen verrattuna. Alkuun täytyy sanoa, että olen kuullut hintojen vaihtelevan paljon eri puolilla Australiaa. Esimerkiksi Sydneyllä on niin sanotusti kalliin kaupungin maine, kun taas Melbournea on sanottu hieman halvemmaksi paikaksi. Mutta mene ja tiedä… Omat kokemukseni keskittyvät siis pääasiassa Melbourneen.

 

Ravintolat 

Ravintoloissa hintataso on suhteellisen samaa kuin Suomessakin eli noin 15-35 dollaria. (10-25e) Suurista kaupungeista voit kuitenkin löytää jos jonkinlaista street foodia, joista saat ostettua ruokaa vain muutamalla dollarilla. Niin kuin olen aikaisemminkin maininnut, syön täällä paljon sushia, jota saa ostettua isoina rullina ympäri kaupunkia. Ne maksavat noin 1-3 dollaria kappale, joten ne eivät todellakaan ole hinnalla pilattu. (0,5-2e)

Sijantikin vaikuttaa paljon ruoan hintaan. Ensimmäisinä päivinä Ausseissa söin Sydneyssä elämäni kalleimman hampurilaisen Harbour Bridgen ja oopperatalon edustalla. Ei siinä mitään, sillä näköalat olivat kyllä upeat. 

 

Ruokakaupat

Ruoan väittäisin yleisesti olevan hieman halvempaa täällä Australiassa Suomeen verrattuna. Monissa ruokakaupoissa olen törmännyt myös todella hyviin alennuksiin ja tarjouksiin viikoittain.

 

Matkustaminen

Jos haluat kierrellä ympäri Australiaa, järkevin tapa on yleensä lentäminen. Sisäisistä lennoista joudut pulittamaan sen 50-200 dollaria per suunta riippuen tietysti minne päin olet matkustamassa. Kannattaa ehdottomasti ottaa huomioon, että esimerkiksi Melbournesta Perthiin lentää noin 4 tuntia. Välimatkat ovat siis järjettömän suuret.

Julkisen liikenteen olen itse kokenut täällä hyvinkin kalliiksi. Sekin toki riippuu siitä, kuinka pitkiä matkoja olet kulkemassa. (Zone 1 ja 2) Esimerkiksi Melbournessa city alueella ratikassa kulkeminen on ilmaista! Tämä alue on kylläkin vain muutaman pysäkin verran. Turistien kannattaa muistaa hyödyntää myös ilmainen city tram. 

Monet ovat sitä mieltä, että julkinen liikenne täällä on hyvin kehnoa. Busseja ja junia saa odottaa ikuisuuksia, ja joissain paikoissa niitä ei ole ollenkaan. Omasta mielestäni Melbournessa on kuitenkin suhteellisen hyvä julkinen liikenne!

Vaatteet

Edullisia vaatteita täältä saa ostettua niin K-martista, Targetista ja muista liikkeistä, kuten Cotton On, Dotti, Ice yms.
Esimerkiksi perusvaatteita saa ihan parilla dollarilla K-martista ja Targetista, jotka muistuttavat paljon Suomen Prismaa. Muita mainitsemiani vaatekauppoja voisi verrata Bikbokiin, Ginaan yms. Näiden lisäksi löytyy myös Suomeen verrattuna paljon paremmalla tarjonnalla erilaisia merkkivaatekauppoja. Suosittelen myös katsastamaan Melbournen kirpparit…

Myös kosmetiikkaa on ehdottomasti enemmän tarjolla kuin Suomessa…

 

Hotellit ja muut väliaikaismajoitukset

Tästä aiheesta minulla ei paljoa ole kokemusta… Hotelleja, hostelleja tms löytyy kyllä paljon. Melbourne on todella iso paikka, joten ennen hotellin valitsemista kannattaa tutustua hieman paikkoihin, joissa haluaisi käydä. Cityalueen läheisyydessä on esimerkiksi tosi ihania ja kauniita kaupunginosia, joista pääsee kätevästi ratikalla tai bussilla cityyn. Voin myös suositella esimerkiksi zone 1 kuuluvia muita alueita, joista junat kulkevat tasaisin väliajoin. 

Tässä nyt oli lyhyesti Australian hintatasosta ja käytännön vinkeistä. Varmasti joitakin juttuja jäi uupumaan, joten mulle saa ehdottomasti laittaa kysymyksiä tulemaan. 

See ya! <3