Valitse sivu

Road trip UK, osa 1

Miltei parin viikon road trip Briteissä on nyt ohi, ja kotiin ollaan palattu väsyneinä mutta onnellisina. Jos ihan totta puhutaan, meillä oli aika suuret odotukset reissun suhteen. Haaveissa oli nimittäin ajaa etelästä pohjoiseen ja takaisin matkan aikana. Tämä kuitenkin jäi vain kaukaiseksi haaveeksi, ja hyvä niin. Eihän siinä olisi ollut mitään ideaa porhaltaa autossa päivästä toiseen edes näkemättä kunnolla paikkoja.

Lopulta päädyimme kiertämään viidessä eri paikassa lähinnä etelässä päin. Briteissä on niin paljon muitakin upeita ja mahtavia paikkoja, joihin ehdottomasti palaan myöhemmin, ajan kanssa.

Lensimme Helsingistä ensin Heathrow’n lentokentälle. Ajatus vasemmanpuolisesta liikenteestä ja lentokentän tuntuman ruuhkista eivät houkuttaneet, joten otimme bussin Oxford bus companyn kautta. Oxfordista olimmekin jo varanneet B&B majoituksen pariksi yöksi keskustan tuntumasta, joten ei muuta kuin kamat sinne ja Oxfordia kiertelemään…

Oxford oli täynnä myös ihastuttavia puistoja, joissa ihmiset makoilivat nauttien auringosta. Tässä mä eräällä puistotiellä osoittelemassa kenties mun tulevaa kotia, heh.

Oxford on pieni kaupunki, joten kulkeminen paikasta toiseen sujui joutuisasti jalan. Suurin osa nähtävyyksistä, kuin myös ruokapaikat, kaupat, pubit ja majapaikat sijaitsevat keskustan tuntumassa. Tämä historiallisena yliopistokaupunkina tunnettu Oxford jäi mieleen upeista ja vanhoista rakennuksista, monista monista collegeista, joita oli ripoteltu ympäri kaupunkia sekä pienistä kaduista ja toinen toistaan viehättävimmistä kahviloista.

Ajeltiin ympäri Oxfordia bussilla, sillä niin saatiin hyvä käsitys kaupungista. Tämän reissun jälkeen voisin sanoa jopa hahmottavani kyseistä kaupunkia aika hyvin.

Mitä Oxfordin reissu olisikaan ilman näihin maagisiin yliopistorakennuksiin tutustumista. Kierreltiin ja kaarreltiin eri collegeissä mukaan luettuna Trinity college, joka näkyy ylhäällä. Moniin collegeihin oli parin punnan pääsymaksu, mutta esimerkiksi keskustasta pois päin oleviin collegeihin pääsi jopa ilmaiseksi.

Oxford on tunnettu myös hyvistä shoppailumahdollisuuksista. Mekin puolivahingossa eksyimme Westgate shopping centreen pakoon kuumuudelta. Sieltä löysimme kattoterassin, josta oli hienot näkymät kohti kaupunkia. Kuvassa maisema ei kylläkään näytä ihan niin hienolta…Ostoskeskuksien lisäksi monesta kadunkulmasta löytyi hyvinkin englantilaistyylisiä pikkuputiikkeja.

Oxfordista lähdettiin jatkamaan matkaa kuuluisaan Stratford-upon-Avoniin, Shakespearen kotikaupunkiin. Tässä vaiheessa myös käytiin hakemassa Europcarilta varaamamme auto…

Stratfordiin ei Oxfordista ajanut kuin hieman päälle tunnin, joten pian oltiinkin jo kiertelemässä sen kaduilla. Emme kuitenkaan viipynyt siellä yhtä yötä pidempää, joten kaupunkiin sai lähinnä vain pintaraapaisun.

Nojailemassa Shakespearen synnyinkodin edustalla… 😀

Stratford-upon-Avonissa käytiin kiertelemässä sen pienessä keskustassa, Shakespearen synnyinkodin edustalla ja joen varressa.

Tässä road trip kuulumiset tältä erää, sillä tää tyttö on nyt Porissa! Kotona kirjoittelen sitten lisää. Ensi postauksessa jatketaan meidän seikkailuista Bathissa…