Valitse sivu

En ole koskaan luottanut nettikauppoihin, jonka takia olen koko pienen elämäni kiertänyt ne hyvin kaukaa. Mutta nyt vuosien jälkeen on muutos tapahtunut. Ajattelin, että munkin pitää päästä paremmin mukaan nykypäivään tämän nettishoppailemisen saralla. Tämän seurauksena tilasin jokunen viikko sitten huikeat kaksi vaatekappaletta Fayt the label nimisestä nettikaupasta, jonka yksi australialainen youtubettaja omistaa.

Miksi sitten nettikaupat ovat epäilyttäneet minua? Suurin syy on, että en saa nähdä tuotteen laatua ja kokoa etukäteen. Mä yleensä melkein aina käytän s-kokoisia vaatteita, mutta varmasti mun tuurilla vaate olisi juuri joko liian pieni tai iso.

Toinen syy siihen, miksi en ole aikaisemmin tilannut nettikaupoista on, että yksinkertaisesti tykkään shoppailusta. Yleensä käyn kaupoissa ihastelemassa vaatteita ja ruokkimassa muodin tuomaa janoa, vaikka mitään ei loppupeleissä olisikaan varaa ostaa. Jos joskus sitten sattuu olemaan rahaa, miksen vain menisi kauppaan tietäen, että voin jopa ostaa jotain…

Toisaalta välillä mua ahdistaa ryntäilevät ihmismassat kauppakeskuksissa, joissa jalkoihin jääminen ja paniikkikohtaus tuntuu suuremmalta todennäköisyydeltä kuin shoppailusta nauttiminen. Miksi en siis selailisi netistä valikoimaa istuen samalla pehmeän peiton alla teekuppi kädessä. Kuulostaa minusta paljon paremmalta vaihtoehdolta tuohon ensimmäiseen verrattuna.

Vaatteiden vaihto- ja palautusrumban ajatteleminenkin jo kauhistuttaa. Pakko myöntää, että tällaisissa asioissa tunnen itseni hieman laiskaksi ihmiseksi… Voisin käyttää aikani paljon paremmin kuin pakkailemalla epäsopivia vaatteita palautukseen. 😀 Voisin hyvin kuvittelevani pitäväni jonkun tuotteen, vaikka se ei olisikaan täysin vastannut odotuksia… Ihan vain laiskuuttani. 

Tällä kertaa syy nettishoppailuun oli se, ettei kyseisellä merkillä ole vielä kauppoja, joihin voi mennä katselemaan ja sovittelemaan vaatteita. Suuri syy oli myös, että merkillä oli juuri silloin hyvät alennukset käynnissä…

Tilaamani tuotteet olivat itseasiassa tosi hyviä, joten tilasin myöhemmin myös pari muuta tuotetta kyseisestä nettikaupasta. Toivottavasti nämäkin tulevat olemaan kehuni arvoisia…

Koin kuitenkin jonkinlaisen valaistumisen nettikauppojen suhteen. Ehdottomasti tulen jatkossa välillä tilaamaan jotakin pientä netistä, vaikka mieluummin suuntaankin ihan fyysisesti kauppaan. 

Suositko itse enemmän nettishoppailua vai fyysisesti kauppaan menemistä?