Valitse sivu

Hejsan!

Käytiin tossa muutama päivä sitten pyörähtämässä rakkaassa naapurimaassamme Ruotsissa, joten pitäähän tännekin tulla kertomaan matkasta.

Jotenkin en ole koskaan osannut kutsua Ruotsia ulkomaaksi. Ehkä se johtuu sen lyhyestä etäisyydestä Suomesta nähden tai kenties jostain muusta. Ja Viroa vielä vähemmän. Käytiin tossa jokin aika sitten sielläkin kääntymässä. Olin innoissani, että ”jes nyt pääsen pois ”ulkomaille” ja puhumaan myös englantia.” Enpä sitten tullut ajatelleeksi, että monet virolaiset asiaskaspalvelijat puhuvat myös suomea. Aloin eräällekin miehelle selittää jotain englanniksi, mutta tämä vastasi mulle automaattisesti suomeksi. Onko mun englannin kielessä niin suomalainen aksentti, että hänkin heti hiffasi mun olevan suomalainen, haha. Mutta takaisin Ruotsin seikkailuihin.

Aika rennosti mentiin ilman turhia suunnitelmia koko reissun ajan. Mentiin käymään Skansenissa, joka tunnetaan maailman vanhimpana ulkoilmamuseona. Siihen se sitten aikalailla jäikin, sillä maissa oli aikaa seikkailla vain 6 tuntia. Uskaltaisin väittää, etten Skansenissa ole ennen käynyt. Kyllähän siellä enimmäkseen lapsiperheet vaelteli, mutta kyllä siellä toki nähtävää riittää myös vähän vanhemmillekin! Suosittelen kyllä pistäytymään Skansenissa, jos et vielä sitä ole tehnyt. Sää oli siellä aluksi hieman pilvinen, mutta juuri ennen lähtöä takaisin kohti laivaa alkoi aurinko paistaa kuin viimeistä päivää.  

Yleisesti ottaen mulle tulee ensimmäisenä Viron ja Tukholman risteilyistä mieleen keski-ikäiset ihmiset, jotka hyppii laivan lavoilla kännisenä. Ehkä tää mielikuva on peräisin sinkkulaivasta tai jostain muusta järkyttävästä TV-ohjelmasta, joille oon joskus vahingossa kääntänyt kanavan. Mutta tää oli kyllä yllättävän kiva risteily. Mitä nyt sisukkailla suomalaisilla oli koko ajan kiire ensimmäisenä joka paikkaan. Ja japanilaiset turistitkin halusivat ottaa kuvia mun kanssa. 😀 (onks tää epäilyttävää)

Kokonaisuudessaan kuitenkin todella hauska ja rentouttava reissu ihanassa seurassa!