Valitse sivu

Lukemastani keskustelusta inspiroiduttuani päätin tulla kertomaan hauskoista ja samalla vähän tyhmistä kysymyksistä ja toteamuksista, joita australialaiset ovat minulta kysyneet Suomesta ja elämästäni siellä.

1. ”Onko Suomessa pingviinejä, kun siellä on niin kylmä?” – Ei kyllä ole eläintarhoja lukuunottamatta…

Tämän jälkeen sama henkilö heitti fiksusti, että ”mites kengureita..?” 

Seuraava juttu oli mun mielestä ihan paras… Olisitte nähneet tämän henkilön ilmeen, kun hän niin innoissaan selitti minulle asiasta.

2. ”Joo eli meillä täällä Australiassa on tälläinen netflix. Siellä sä voit katsoa erilaisia elokuvia ja tv-sarjoja. Hei minähän voin näyttää sinulle.”

*20 minuuttia myöhemmin*

Kun vihdoin sain suunvuoron, totesin Netflixin löytyvän myös Suomesta… 😀

3. ”Kuunteleks sä ollenkaan englanninkielistä musiikkia, kun Suomi on kuitenkin sun äidinkieli?”

4. ”Niin teillä ei siellä Suomessa varmaan ole mäkkäriä?” –  Mistä niin päättelit… 😀

5. ”Onko Suomi siis siinä Saksan vieressä? – Noo sinnepäin… 

6. ”Niin se Suomi on tosiaan sellainen maa, jossa on vain pieniä kyliä. Suurimmissa kylissä voi asua ehkä 2000 ihmistä.” Yksi mun tuttu oli mennyt selittämään mun musiikin opettajalle tällaistä… Sen jälkeen tämä musiikin opettaja tuli kysymään multa, että eihän tämä voi pitää paikkaansa. Heh ei pidä ei…

7. ”Eikö suomalaiset kuole hypotermiaan, kun siellä on niin kylmä?” – Ei me alasti siellä ulkona liikuta… Tämä kysymys tuli kerrottuani talven lämpötiloista.

8. ”Niin sähän olit Ranskasta.” – En itseasiassa…

9. ”Voiko Suomessa ruskettua?” – Mmm miten sen nyt ottaa haha.. 😀

10. Kerrottuasi, että puhut/opiskelet monia kieliä, ihmiset yleensä katsovat sinua silmät lautasina kysyen ”miten se on mahdollista?” 

Australiassa nimittäin monet puhuvat vain englantia. Kouluissakaan ei hirveästi kannusteta siihen, sillä kieliä opetetaan kouluissa todella vähän. Esimerkiksi mun koulussa voi opiskella vain italiaa.

Tänään tälläinen postaus… Palataan asiaan taas pian!

See ya!