Valitse sivu

Olen kirjoittanut tämän postauksen päiväkirjamaisesti matkan aikana ja ensimmäisinä päivinä Australiassa.

6.7 Kirjoittelen tätä postausta parhaillaan lentokoneessa matkalla Helsingistä Hong Kongiin. Viimeisimmät pari päivää ennen lähtöä oli kyllä itku herkässä, mutta enää viimeisissä hyvästeissä en itkenyt. Halien jälkeen lähdin päättäväisesti kohti turvatarkastusta, ja mahdollisesti elämäni parhainta vuotta.

Onneksi ei yksin tarvitse matkustaa, sillä menossa mukana on myös kolme muuta suomalaista. Harmiksemme emme saaneet viereisiä paikkoja lentokoneesta, mutta ei se mitään. Tällä hetkellä matkaa Hong Kongiin on enää tunti jäljellä. Vaivaiset pari tuntia olen saanut nukuttua lennon aikana. Ja niin kuin voitte kuvitella, nyt väsyttää… Kone lähti nimittäin yölennolla kohti Hong Kongia. Huonosti nukutun yön lisäksi joku lapsi on huutanut tossa takana kurkkusuorana tasaisin väliajoin. Mutta mikäs tässä ollessa, sillä noin 16 tunnin päästä ollaan Sydneyssä. 😀

Vieressäni istuu aivan ihana australialaisnainen, jonka kanssa olen höpötellyt pitkät pätkät pitkin matkaa. Tulin tosi hyvälle tuulelle, kun hän kehui englantiani todella hyväksi kellon lähestyessä kolmea aamulla, haha. 😀 Lentokentällä tapasimme myös ihanan suomalais-australialaismummon, joka varoitteli meitä lennon rankkuudesta. (Ja oikeassahan hän oli) Yritän kirjoitella pitkin matkaa tälläisiä kuulumisia, vaikka sitten julkaisenkin nämä yhdessä myöhemmin. Näistä jää itsellekin ihana muisto.

7.7 Kello näyttää 4.08 am paikallista aikaa. Paikallista kutsutaan tässä tapauksessa Australiaksi! Nyt on siis toisestakin lennosta melkein selvitty, sillä enää pari tuntia laskeutumiseen. Istun kyseisellä lennolla ikkunapaikalla, joten paljon on tullut käytettyä aikaa maisemien katseluun. Varsinkin Hong Kongista lähdettäessä näkymä oli tosi upea, kun tuhannet valot loistivat pimeydessä.

Tää on tosi outoa, kun on ollut periaatteessa kaksi yötä peräkkäin. Tällä lennolla oonkin kyllä jet lagin huomannut, sillä oli tosi vaikea saada unta. Kelailin, että siellä niillä Suomessa kello on nyt kuusi illalla… Vaikka väsymys ja jet lag ovatkin suuria, oon silti niin hemmetin innoissani. Lentokoneen pimeydessä ihmisten torkkuessa tekisi mieli alkaa hypellä käytävällä ja huutaa, että mä oon oikeasti muuttamassa Australiaan. Ollaan kavereiden kanssa lennon aikana panikoitu tätä maahantulokorttia, mutta eiköhän sekin olla nyt saatu hoidettua. Vieläkin on vaikea ymmärtää, että olen oikeasti melkein Australiassa. (Tai tarkemmin sanottuna olen jo Pohjois-Australiassa…)

Hong Kongissa…

Melkein perillä!!!

Ensimmäinen näkymä Australiasta, ei paha. 😀

8.7 Viimein ollaan Australiassa. Tällä hetkellä majailen Colloray nimisessä paikassa muiden vaihtareiden kanssa.  Collaroy sijaitsee siis Sydneyssä. Lento oli täällä perillä eilen aamulla kuuden aikoihin. Tämä paikka on kuin paratiisi! Täällä on niin upeita rantoja, taloja ja muita paikkoja. Olen täällä ihan turistina ottamassa kuvia niin taloista kuin kaduistakin haha. Ollaan eurooppalaisten kesken porukalla myös ihmetelty australialaisia lintuja. Esimerkiksi linnun nimeltään Kookaburra laulu kuulostaa kuin nauramiselta.

Tässä kuvassa ollaan ajamassa Sydneyn lentokentälle… Meidän bussikuski kaahasi tosi lujaa ylinopeutta pitkin Sydneyn pahinta keskusaluetta… Mutta selvittiin hengissä 😀

Kookaburra

Olen tutustunut tässä parin päivänä aikana aivan ihaniin ihmisiin eri puolilta maailmaa. Australiassa on nyt keskitalvi, mutta aurinko on silti tosi voimakas ja kuuma päivällä. Yöt ovat kuitenkin tosi kylmiä, sillä näillä ei ole täällä keskuslämmitystä. (Vain muutama kuukausi vuodessa on kylmempää) Olen nukkunut täällä nyt villasukilla, parilla hupparilla ja kollareilla. Joten tulevat vaihtarit, muistakaa ottaa villasukat mukaan, vaikka olisittekin menossa niin sanotusti kuumaan maahan. 😀 Onneksi pian on kuitenkin lämpenemässä täälläkin… Huomenna olisi vihdoin lento Sydneystä Melbourneen mun tulevaan kotiin…

Alice ja minä

Meidän oli pakko ottaa tälläiset kuvat Alicen kanssa, kun oltiin Opera housen edustalla. 😀

Tykkään tästä kuvasta super paljon, vaikka mun iho näyttääkin tosi valkoselta. 😀 

Sydney ”pienoiskoossa”

Harbour Bridge

Collaroy

Toi oli niin upea paikka Collorayssa, vaikka olikin vähän tuulista.

10.7 Tällä hetkellä kirjoittelen tätä postausta kotoota Melbournesta. En nyt tässä ala sen enempää kertoa tänne tulosta, sillä postaus venähtäisi todella pitkäksi. Eilen kuitenkin lähdettiin yhdeksältä aamulla lentokentälle, josta meidän lennon oli tarkoitus lähteä 12 aikoihin. Eipä muuten lähtenyt, sillä se oli peruttu. Pienen selvittelyn jälkeen saatiin lennot siirrettyä seitsemän tunnin päähän. Ensin se tuntui niin harmittavalta, kunnes kuulin, että pääsen päiväksi Sydneyn keskustaan viiden muun vaihtarin kanssa.

Käytiin katsomassa Opera House, Harbour Bridge ja syömässä super hyvää ruokaa. Aurinko paistoi ihanasti, vaikka olikin vähän tuulista. Olin lähtenyt onnellisena lentokentälle Colloraysta kollarit jalassa, ilman meikkiä, saati sitten aurinkorasvaa, joten naama näytti punoittavan vähän päivän jälkeen. Mutta se olikin vain kaunista rusketusta… 😉 Kaikenlisäksi YFU maksoi meille ensin junaliput kumpaankin suuntaan ja syömisen kalliissa paikassa Harbour Bridgen edustalle. Oli aivan mahtava päivä!

Perhe on aivan ihana, enkä voisi olla yhtään onnellisempi. Yritän tulla pian kertomaan lisää uudesta kodistani ja seikkailuista viime päivinä.

See ya