Valitse sivu

Muutama päivä sitten olimme Sovereign Hill nimisessä paikassa viettämässä joulua. Kyllä, luit oikein. Osa australialaisista tykkää nimittäin viettää joulua myös heinäkuussa, jolloin heillä on talvi. Sovereign Hill sijaitsee noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Ballarat nimisessä kaupungissa. Matkaan lähdetiin siis jo aikaisin aamulla.

Paikka oli todella upea etenkin pimeän tultua. Talot oltiin koristeltu kauniisti erivärisillä jouluvaloilla. Joulun tuntua oli lisätty ”lumella”, joka kylläkin oli oikeasti vain saippuaa. Ihmiset olivat niin innoissaan tästä feikkilumesta, etten näin suomalaisena voinut muuta kuin nauraa. Mutta pakko myöntää, kyllähän siinä päivän mittaan hieman joulufiilis tuli pipareita syödessä ja kaakaota juodessa. 


En oo ihan varma mitä täs kuvas tapahtuu, mut me molemmat näytetään niin keskittyneiltä… 😀 

Talojen seinät myös vaihtoivat väriä aina tasaisin väliajoin… 

Niiiin kaunista!

Näissä kuvissa tää paikka ei ehkä näytä niin upeelta kuin se oikeasti oli…

Olen kotiutunut tänne todella hyvin, vaikka kyllä mä välillä ikävöin esimerkiksi mun koiraa todella paljon. Minusta ja mun itävältalaisesta host siskosta on tullut tosi läheisiä lyhyessä ajassa. On tosi ihanaa voida viettää aikaa jonkun samanikäisen kanssa, tutustua paikkoihin yhdessä ja puhua kaikesta. Toki koulusta saa lisää uusia kavereita, mutta kyllä minulle olisi varmasti välillä tullut hieman yksinäistä ilman Alicea. Varsinkin vaihtovuoden alussa haluan pitää itseni kiireisenä, jotta koti-ikävä ei pääsisi yllättämään. Myös mun host mama on aivan ihana ja haluaa näyttää meille uusia paikkoja.

Monta postausta on työn alla, kunhan vain saan itseni raahattua koneen äärelle. Olen yleensä todella väsynyt iltaisin, kun pääsen kotiin ja huoneeseen. Englannin puhuminen kokopäiväisesti on nimittäin väsyttävää, mutta oon tottunut siihen mielestäni yllättävän nopeasti. Suomen puhuminen tuntuu tällä hetkellä vieläkin oudommalta kuin englannin, haha.

Sopeutumista on ehdottomasti auttanut kaikki ihmiset ympärilläni. Australialaiset ovat niin ystävällisiä ja iloisia verrattuna esimerkiksi suurimpaan osaan ihmisistä Suomessa, haha. Kaupassa sut päästetään automaattisesti edelle, jos sulla on vaan muutama tavara ostettavana. Ja nää ihmiset myös hymyilee (uskokaa tai älkää :D) paljon enemmän kävellessään kaduilla kuin vaikka suomalaiset. Tuntuu, että oon sulatunut paljon paremmin joukkoon kuin vaikka Suomessa koskaan. 😀

Täällä siis kaikki hyvin. <3

See ya!