Valitse sivu

Aivan ihanaa itsenäisyyspäivää kaikille. Tänään toivoisin niin kovasti olevani Suomessa saaden viettää tätä suurta päivää mulle tärkeiden ihmisten ympärille. Sata vuotta mittarissa on nimittäin aika spesiaalia.

Rakastan itsenäisyyspäivää yli kaiken. Siinä on se joku fiilis, kun saa katsoa linnan juhlia, miettiä Suomen historiaa ja syödä suomalaista ruokaa isolla ässällä. Tämä tulee olemaan ensimmäinen itsenäisyyspäivä mun elämässä joka poikkeaa tuosta muotista hyvinkin paljon. 

Mun kaveri Adelaidesta oli täällä vähän yli viikon. Kun eilen olin saattamassa häntä kentälle, oli kyllä niin haikea fiilis. Taas oli viikon saanut puhua suomea, Suomesta ja laulaa yhdessä suomalaisia klassikoita. Nyt pitää taas puhkaista tämä Suomikupla tästä ympäriltä ja palata takaisin Aussimaailmaan. 😀 Leijun tässä kuplassa vielä kuitenkin itsenäisyyspäivän yli…

Mun isänmaallisuus ja ylpeys Suomea kohtaan on kasvanut vaihdon aikana niin paljon. Vaihdosta puheenollen, tuli tuossa juuri tasan puoliväli täällä täyteen. Nyt ollaan siis lähempänä kotiin lähtöä kuin tänne tuloa. Hullua.

Olen ylpeä mun kielestä, erottuvasta ulkonäöstäni ja Suomen luonnosta. Kaikista niistä tuhansista järvistä, metsistä ja jopa siitä kylmyydestä. Olen ylpeä meidän koulujärjestelmästä, tasa-arvosta, historiasta ja suomalaisista perinteistä. Me ollaan tosi onnekkaita, että meillä on niin paljon mahdollisuuksia ja hyviä asioita ympärillä jo sen takia, että ollaan synnytty Suomeen.

Kuhan tulin tälläisen pienen postauksen rustailemaan illan ratoksi. Mun ilta jatkuu kuuntelemalla suomi musiikkia ja syömällä vaivalla säästettyä suomalaista suklaata. Eli hyvää itsenäisyypäivää sinne lätäkön toiselle puolelle. Nauttikaa Suomesta ja olkaa ylpeitä suomalaisuudesta!